Waarom leerplekadoptie?

Omdat het traditionele systeem van “Forster Parents adoptie” (het adopteren van een kind op afstand) in onze situatie niet werkt. Kinderen in de sloppenwijken van de metropolen van deze wereld zijn bijzonder mobiel. Hun ouders pakken om het minste of geringste hun boeltje op en verhuizen naar elders. Met kinderen wordt heen en weer geschoven tussen oma’s en  tantes en ze kunnen zonder opgaaf van reden plotseling uit een project verdwijnen. Bij het hanteren van het traditionele adopteren van kinderen op afstand, zouden we dus frequent de adoptieouders moeten frustreren door hen hun adoptiekind te ontnemen. Om die reden hebben we voor het adopteren van een leerplek gekozen.

Wat betekent leerplekadoptie?

U adopteert geen kind, maar een tafeltje en een stoeltje in een project. Dat is uw “eigendom” en door dat te doen helpt u minimaal dat éne kind, dat wij op dat stoeltje zetten, aan fatsoenlijk onderwijs. In de praktijk betekent dit echter dat u in werkelijkheid wel tien of meer kinderen die kans biedt. Omdat wij een HR-strategie hebben kunnen wij voor die € 10,– per maand veel meer kinderen helpen. Met een begroting van € 160.000,– (2019) helpen wij wereldwijd bijna 15.000 kinderen.

Hoe werkt leerplekadoptie?

Als u zich als sponsor van een leerplek aanmeldt (padrinho = pleegouder heet dat bij ons) wordt u gekoppeld aan een project en kin dat project aan leerplek. Op die leerplek (stoeltje) zetten wij een kind en u ontvangt hier bericht van. Net als bij de traditionele Foster Parents adoptie, ontvangt u de naam, de geboortedatum en een foto van dit kind. In de welkomstbrief wordt aangegeven hoe u via onze website en de projectleider van dat kind met hem/haar kunt corresponderen. Praktisch gesproken zit er dus geen verschil tussen ons systeem van leerplekadoptie en het Foster Parents systeem. Het enige is: u betaalt aanzienlijk minder.

Wat is dan wel het vetschil?

Als bij ons een kind het project verlaat, en dat kan gebeuren wegens verhuizing of omdat het kind de maximumleeftijd heeft bereikt, zetten wij onmiddellijk een ander kind op dat leerplekje. Dat blijft dus nooit onbezet. Via onze geautomatiseerde database CEFAS waarin alle mutaties worden vermeld, krijgt u hier automatisch per Email bericht van. Tevens krijgt u dan de naam, de geboortedatum en een foto van het nieuwe kind dat wij op “uw” leerplekje zetten.

Opmerkingen!

Wij zijn een low-budget organisatie. Dat wil zeggen dat wij met zo min mogelijk geld een zo hoog mogelijk resultaat willen bereiken. Wij doen dan ook zoveel mogelijk alle handelingen automatisch en digitaal. Hierbij is een correcte Emailadres registratie van cruciaal belang. Hebben wij dat niet omdat u halverwege van Email adres verandert, dan raken wij vaak het spoor bijster en blijft ook u verstoken van informatie. Geef wijzigingen dan ook altijd door.

U kunt uw gegevens, en die van het kind op uw leerplek altijd controleren via uw persoonlijke ledenpagina. Die is met een inlognaam en wachtwoord toegankelijk via de link onder aan de homepage van onze website. “Log in voor leden” . Ook vindt u op deze pagina onder “Messages” uw correspondentie tool.

Bent u geïnteresseerd, klik dan op onderstaande link