Het doel van Children Asking is het helpen van kinderen die in moeilijke omstandigheden moeten leven in Brazilië en in de toekomst mogelijk daar buiten.

Direct downloaden

Doelen

Het doel van Children Asking is het helpen van kinderen die in moeilijke omstandigheden moeten leven in Brazilië en Portugees Afrika.  Er is daarbij gekozen voor onderwijs als methode om kinderen te helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, nuttige en verantwoordingsvolle leden van de maatschappij waartoe ze behoren. Daarvoor is er het kwalitatief hoogstaande onderwijsprogramma ‘PEDE’ ontwikkeld.

Geen vis maar een hengel

Klassieke hulp aan hulpbehoevenden was het geven van dat wat hen ontbrak. Children Asking wil vanuit samenwerking met lokale kerken vrijwilligers trainen om op hun beurt kinderen te ondersteunen in PEDE’s. Het geld dat Children Asking in Nederland ophaalt wordt gebruikt voor empowerment van lokale organisaties in Brazilië en Portugees Afrika.

Children Asking Nederland zet PEDE’s projecten op en zoekt daar lokale kerken bij die het project adopteren en bekostigen. De financiële hulp wordt jaarlijks daarom afgebouwd zodat er geen afhankelijkheidssituatie ontstaat.

Download het vijfjarenplan 2017 – 2021