De ontdekking van het Paradijs

Meer dan alleen de ontwikkelingsgeschiedenis van Children Asking.

Het levensverhaal van de oprichter van Children Asking, Eric Visser. Een zoektocht naar het paradijs waar hij eens vandaan kwam. Een reis die in 1943 met de verdwijning van zijn buurmeisje Betty de Vries begon. Drie maanden oud werd zij op 11 juni 1943 in Sobibor vergast, maar herleefde januari 2002 onder een viaduct in de miljoenenstad São Paulo.

Review

Wat is de zin van mijn bestaan? Of: ‘Is er een plan voor mijn leven en zo ja, waar komt dat dan vandaan en hoe kom ik er achter wat dat is? Als dat plan er niet zou zijn, blijft er toch maar één motto denkbaar: carpe diem. Haal er uit wat er uit te halen valt en na ons de zondvloed.’

Voor Eric Visser waren dat cruciale vragen. Hij ging op zoek naar de zin en onzin van de dingen die zijn leven hebben bepaald en probeerde daar een weg in te ontdekken. In zijn boek De ontdekking van het paradijs neemt hij de lezer mee op die vaak spannende ontdekkingstocht. Het hele verhaal begint met de constatering dat hij eigenlijk een door zijn moeder ongewenst kind was en dat hij deze prenatale ervaring zijn leven lang met zich heeft meegedragen. Sterker nog: in zijn onderbewustzijn spelen zaken die lang voor zijn geboorte moeten hebben plaatsgevonden en die uiteindelijk leiden tot het vinden van zijn oorsprong die tevens zijn bestemming blijkt te zijn, namelijk het verloren gewaande paradijs.

Op deze Odyssee maakt hij, net als Odysseus uit het oorspronkelijke verhaal van Homerus, vele avonturen mee en wordt hij geconfronteerd met soms bloedstollende situaties. In Berlijn wordt hij bijna gearresteerd door de Oost-Duitse Stasi, en ontsnapt hij op het station in Praag op wonderbaarlijke wijze uit de handen van de Tsjechische geheime politie. Via het wilde leven in de Rotterdamse kunst-scene, honderden internationale tentoonstellingen en het tragische verlies van de vriend met wie hij zijn kunstenaarsleven deelde, komt hij uiteindelijk in de Notre Dame van Parijs terecht en begint zijn ‘Franse periode’. Dit brengt hem uiteindelijk de opdracht van UNESCO om het staatsieportret van Kinderen in Moeilijke Omstandigheden in São Paulo te schilderen. Wanneer hij met Joods geld daar is aangekomen, vallen de puzzelstukken van een reis die begon met het tragische einde van een Sefardisch buurmeisje op hun plaats.

Wat ik heel bijzonder vind, is dat Eric op de leeftijd waarop de meeste mensen hunkeren naar hun pensioen al zijn schepen achter zich verbrandde, om zich in dienst te stellen van de allerarmsten in São Paulo. Dit boek, een debuut, getuigt van het feit dat de schrijver iemand is met verstand van compositie.

Kortom: dit is een verhaal met volstrekt onvoorspelbare episodes, dat de lezer in één adembenemende tocht naar een ongedacht einde leidt.

Janneke van Hoven, corrector

Over de auteur

Eric zet zich sinds 2002 volledig in voor de lotsverbetering van Kinderen In Moeilijke Omstandigheden. Hij doet dit als Voorzitter/Directeur van de Stichting Children Asking. Tevens is hij oprichter van de glossy HET VERGEZICHT.

 237 pagina’s
€ 25,00

Geloven & Genieten

Een openhartig inkijkje in mijn persoonlijke leven met God.

‘Door eenvoudig te vertellen wat God in mijn leven gedaan heeft, wil ik je inspireren hoe mooi het kan zijn om met Hem te leven. Geloven en genieten horen wat mij betreft bij elkaar als twee zijden van een medaille. Omdat ik geloof geniet ik van het leven. En wat is het genieten om in een God te geloven die alles in Zijn hand heeft.’

Reviews

‘Marijke heeft zo’n puur hart en geloof, dat proef je door haar hele verhaal heen. Bijzonder om te lezen hoe God elke keer heeft voorzien in haar leven. Haar boek bemoedigt én motiveert om altijd op Hem te blijven vertrouwen!’

Gabriëlle Dik

Prachtig om te zien hoe iemand zich ontpoppen kan. Om te lezen hoe Gods Geest leidt en vormt; stapsgewijs en door de jaren heen. Tussen de regels schittert Zijn trouw.’

Annemarie van Heijningen

Over de auteur

Als spreker, auteur en communicatieadviseur brengt Marijke Koers haar passie voor God en wat Hij doet graag met enthousiasme over. Ruim achttien jaar werkte ze bij De Hoop en zag ze vele gebroken levens tot herstel komen.

Sinds 2021 werkt ze mee aan de droom van Alpha Nederland: meer mensen bekend maken met het christelijk geloof. Marijke is getrouwd en moeder van vier kinderen.

176 pagina’s

€ 15,95

Bestellen

Voor meer inlichtingen en vragen, klik hier, of vul onderstaand formulier in