Het bestuur van de stichting Children Asking is buitengewoon verheugd dat Feyenoord-verdediger Eric Fernando Botteghin en echtgenote Melina Di Gesu Pimentel Botteghin het ambassadeurschap voor onze stichting op zich hebben genomen.

Na een eerste kennismaking dit voorjaar in Nederland hebben ze ons hoofdkantoor en de PEDE-CA in São Paulo – hun eigen geboortestad – bezocht. Eric en Melina waren erg enthousiast over het feit dat Children Asking zich inzet voor kansarme kinderen in hun eigen land. Ze hebben zonder aarzelen ingestemd met het voorstel als ambassadeur voor ons op te treden.

Eric is niet alleen een getalenteerd voetballer bij landskampioen Feyenoord, maar staat met zijn vrouw Melina ook bekend als een positieve christen. Ze steken hun geloof bepaald niet onder stoelen of banken. Samen organiseren zij bidstonden, huissamenkomsten en begeleiden zij andere Nederlandse Brazilianen.

Tijdens hun bezoek aan de PEDE CA in São Paulo hebben zij getuigd van het belang van een levende relatie met Jezus. Slechts op die manier kun je weerstand bieden tegen de verleidingen van een maatschappij waarin armoede wordt bestreden met drugshandel en prostitutie. “Maak de juiste keuzes, geloof in je droom en kies goede vrienden”, was het advies dat zij gaven aan de kinderen die zij die dag in hun hart sloten.

Samen Met De Pede StafDit geweldige echtpaar zal ons tijdens de komende gala-avonden en op andere evenementen fantastisch kunnen vertegenwoordigen. Ze komen uit de stad waar wij ons hoofdkantoor hebben en wonen daar zelfs in de buurt. Een half uurtje rijden is in São Paulo ‘naast de deur’. Ook hun betrokkenheid bij Feyenoord en Rotterdam is voor veel van onze donateurs en sponsoren een pré die we beslist niet over het hoofd mogen zien.