HELP EEN KINDSLAAF NAAR SCHOOL

Het probleem
In Pakistan komt moderne slavernij veel voor. Ongeveer 75% van de 2 miljoen christenen is analfabeet. Dat betekent geen scholing, geen werk of zwaar werk voor weinig geld. Schoolgeld betalen is daardoor onmogelijk. Ook om in de dagelijkse behoeften zoals eten, drinken en onderdak te kunnen voorzien, is het door de lage verdiensten onmogelijk om naar school te gaan. Het hele gezin moet meewerken, veelal in steenfabrieken. Deze gezinnen zitten vast in een systeem van dwangarbeid waar alleen uit te komen is door scholing.

Hoe hebben wij tot nu toe geholpen?
Middels een televisieactie van EO Metterdaad zijn wij de afgelopen drie jaar in staat geweest een startup te maken voor bijna 800 kinderen in zes scholen. Het is nu zaak dat wij dit fantastische werk op eigen benen gaan zetten. Wij hebben een verdeling van de kosten gemaakt waarbij onze partners in Pakistan zelf verantwoordelijk zijn voor 30% van de exploitatiekosten.
Ook hebben wij de pedagogen Jessica Jasmine (Mercy Angels Pakistan) en Suneeta Ashgar (Paternal Love Pakistan) opgeleid als coördinatrice van het ‘Teaching For Life’ programma. Zij hebben 27 januari 2024 hun eerste diploma behaald.

De oplossing
Children Asking laat deze kinderen niet in de steek. Wij blijven voorlopig verantwoordelijk voor 70% van de exploitatiekosten. Zoals overal elders in de wereld streven wij er naar dat de partners die onze projecten beheren, uiteindelijk zelf de volledige financiële verantwoording op zich gaan nemen. Dat is in vele gevallen een traject van jaren waarin wij hen stimuleren en begeleiden totdat zij ook in financieel opzicht op eigen benen kunnen staan.

Hoe kunt u helpen?
U kunt voor 10 euro per maand een leerplekje adopteren. Wat dat is en wat dat inhoudt leggen wij op de pagina ‘Adopteren’ uit. Wanneer u daar doorscrollt vindt u de foto’s van kinderen die graag geholpen willen worden. Als u op de foto van dat kind klikt, komt u automatisch op de aanmeldpagina. Vult u die in, klik op ‘verzenden’ en u ontvangt van ons een e-mail-bevestiging van uw adoptie.