Eric Botteghin, is standvastige verdediger in de achterhoede van Feyenoord. Maar even zo standvastig is zijn geloof in God dat hij samen met zijn vrouw Melina actief beleeft en belijdt. Het Braziliaanse echtpaar werd 2017 benaderd door Eric Visser van de stichting Children Asking om eens een kijkje te komen nemen in een van de favella’s (sloppenwijken) van São Paulo, hun geboortestad. [inzet foto van een favella]

Het was hun eerste bezoek De meeste Brazilianen rijden er wel eens langs, maar gaan er niet naar binnen. Men zegt dat het er gevaarlijk is. Je houdt er rekening mee, dat als men je er niet kent ze je wat aan kunnen doen. Je wilt het er wel levend vanaf brengen!

Eric Botteghin : “We wisten niet wat we moesten verwachten, wij namen een stap in geloof en vertrouwen. Eigenlijk kenden we Eric Visser die ons uitnodigde niet.” ” Ik was wel wat bang”, zegt Melina. : “Eric Visser had ons namelijk aangeboden thuis op te halen. Wij zeiden dat we zelf wel met onze auto zouden komen.” ” Mag je daar dan rijden,” vroeg Visser. Ze lacht er nu om maar was op die dag in juni 2017 best onzeker. “Dat komt ook door mij,” zegt Eric, de robuuste verdediger. “Ik had nog niet veel verteld aan Melina want ik wist ook nog niet veel van het project. Het was voor mij ook een verassing. Ik zei laten we gewoon gaan kijken wat het is.”

Melina : “Toen we de omgeving van de favella bereikten zagen we hele eenvoudige huizen, echt heel simpel benadrukt ze. Te midden van deze huizen zagen we wel een alleraardigst schoolgebouw. Het verraste me, je zag dat het goed werd onderhouden met een tuintje en veranda erbij.”

De rest is geschiedenis. Sinds het indrukwekkende bezoek zetten Eric en Melina Botteghin zich van harte in als ambassadeurs van de stichting Children Asking. Met regelmaat wordt Eric gevraagd als trainer aanwezig te zijn bij een voetbaltraining van kinderen van sponsors of bij een business evenement. [link naar call to action elders].

Op de jaarlijkse gala-avonden zijn Eric en Melina eregasten en trekken daarmee als een magneet bezoekers die een tafel of los couverts boeken waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de kinderen in de PEDE’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *