Toen de Barmhartige Samaritaan die gewonde man op zijn ezeltje naar de herberg bracht, wie werd er toen eigenlijk geholpen? “Die gewonde man”, zult u zeggen; en dat is zeker waar. De Barmhartige Samaritaan zelf echter werd wellicht nog het meest geholpen, want uiteindelijk werd hij het model waarlangs Jezus de weg naar het Koninkrijk der Hemelen kenbaar maakte. ‘Goed doen’ doe je niet om er iets voor terug te krijgen. Doe je dat wel dan is het geen ‘goed doen’ meer, maar doodordinaire koehandel. Maar toch is het ontegenzegbaar een feit dat het grote zegeningen met zich meebrengt. Dankbaarheid, vreugde, wijsheid en inzicht zijn zo maar een paar vruchten van de grote oogst die staat te wachten als je gaat zaaien in geloof. Graag willen wij u hier in meenemen. U de weg wijzen, voorbeelden geven, van een leven dat tot haar doel komt.

Marijke Koers is al vanaf het allereerste begin madrinha bij Children Asking. Echter dat niet alleen. Na 18 jaar bij De Hoop te hebben gewerkt, is zij nu auteur en communicatieadviseur bij Alpha Nederland en heeft zij zich ontwikkeld tot een bekend en geliefd spreekster. Voor jeugdgroepen en mannen-, vrouwen- en gemengde groepen spreekt zij over thema’s zoals: ‘Geloven & Genieten’, ‘Hoop voor de toekomst’, ‘Gods stem verstaan’, ‘Vrijheid in Christus’ of ‘Op reis met God’.

Graag neemt zij u ook mee in het avontuur van “Geven om je medemens”. Een levenservaring die zij en haar man Ronald graag met u delen.

Wilt u meer over Marijke weten, lees dan haar blog of, wellicht nog beter, lees haar boek: “Geloven & Genieten”

Wilt u Marijke in uw kerk, jeugd- of andere kring uitnodigen, Stuur dan via onderstaande contact banner even een mailtje. Ze maakt graag een afspraak met u.

Eric Visser is niet alleen de oprichter van Children Asking en de medeoprichter van de uitvoerende partner, Atuação Global, maar is tevens de pionier die in de moeilijke omstandigheden waaronder de Christenen in het Islamitische Pakistan moeten leven, een groots werk heeft opgezet. Tegen iedere verdrukking is hij in zijn droom, het brengen van gerechtigheid voor kinderen die slavernij leven, blijven geloven.

Graag neemt hij u mee op de reis die begon toen zijn moeder hem jaren geleden het boekje “Parfum in Pakistan” van Bilquis Sheikh onder zijn neus drukte. Na zich twintig jaar onvermoeibaar te hebben ingezet voor de evangelisatie en lotsverbetering van kinderen in Latijns Amerika en Afrika, is hij, al diep in de zeventig zijnde, nog aan een heel nieuwe opdracht begonnen.

Lees zijn levensverhaal in “De Ontdekking van het paradijs”.