Wanneer en waar gaan we naar toe?

De eerste twee weken van augustus 2020  waren we van plan om met een groep enthousiaste mensen naar Brazilië gaan. In verband met het uitbreken van de corona-crisis is dit echter op losse schroeven komen te staan.  Wij volgen de beslissing over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen hier in. Het lijkt er nu op dat ook die uitgesteld gaan worden. Als dat gebeurt, dan verplaatsen ook wij deze reis naar een later tijdstip.  Dit jaar gaan we nu eens niet naar de miljoenenstad São Paulo, maar naar het tropische Raposa. Een vissersdorpje in het sterk verarmde Noordoosten van Brazilië, waar wij ons filiaal, de Sede Nordeste, hebben. Op deze pagina vind je meer informatie over de verblijfsomstandigheden. Raposa was ooit berucht vanwege het feit dat vaders, ooms en broers jonge meisjes met vissersscheepjes ter prostitutie aan de zeelui op de rede van São Luis aanboden. Dankzij onze inspanningen is daar, zowel als aan de excessieve drugshandel, een eind aan gekomen.

Wat gaan we daar doen?

Samen met onze partner, de Sociedade Biblica do Brasil, de lokale kerken en de afdeling São Luis van YWAM  hebben wij tot doel gesteld het hele dorp bij Jezus Christus te brengen. Dat willen wij doen door huis aan huis Bijbels te verspreiden en mensen iets van Zijn liefde te laten zien. Daar hebben wij veel vrijwilligers voor nodig en speciaal mensen die tweetalig (Nederlands/Portugees of Engels/Portugees) zijn.

Hoe gaan we daar naar toe?

Uiteraard zoeken we de goedkoopste reismogelijkheid. Dat betekent in ieder geval vliegen vanaf Schiphol. Rechtstreeks met de KLM of met een tussenlanding ergens in Europa als dat goedkoper is, vliegen we naar Fortaleza. Ook Fortaleza is een beruchte stad. ’s Nachts bieden kinderen vanaf negen jaar zich aan voor seks en velen doen dat niet vrijwillig, maar gedwongen door slavenhandelaren. We zullen een bezoek aan één van de organisaties brengen die zich met de bevrijding van deze kinderen bezig houden.

Vanuit Fortaleza hebben we de keuze om of met een binnenlandse vlucht, of met een paar  Pick-ups naar São Louis en het nabijgelegen Raposa te gaan. Die laatste optie houd een avontuurlijke tocht van ongeveer 1200 kilometer door een primitief en tropisch landschap in. Ergens onderweg zullen we dan onder redelijk Spartaanse omstandigheden moeten overnachten. Wat het zal worden, hangt ook van jullie keuze af.

Wat kost het?

Je koet rekenen op ongeveer €  1.650,–. Dat is dan wel inclusief reis, verblijf en € 250,– projectbijdrage. Dat is het geld dat we nodig hebben om al die Bijbels te kunnen kopen. Uiteraard leggen wij verantwoording af over alle inkomsten en uitgaven die op deze reis betrekking hebben. Het is gebruikelijk om één van de deelnemers te vragen om vóór de afsluiting van de reis alle bonnen te controleren en daarvoor namens de groep decharge over te geven.

Waar moet je aan voldoen om mee te mogen?

Iedere deelnemer moet een zogenaamde deelnemersverklaring invullen, ondertekenen en vergezeld van een kopie van je (geldige) paspoort aan ons opsturen.  Voor minderjarigen dienen ouders of voogd met het meesturen van een kopie van hun paspoort, voor toestemming mede te ondertekenen. Deze verklaring kan je hier downloaden. Ook wordt je geacht het Child rights protection protocol te hebben gelezen en te aanvaarden. Uiteraard dien je op de aangegeven tijdstippen aan je financiële verplichtingen, zoals het betalen van de reissom, te voldoen. Een schema met de exacte kosten en het tijdstip waarop die betaald moeten worden, zal je ontvangen zodra de inschrijving is gesloten en de keuzes voor de vluchten is gemaakt. Dat zal begin mei 2020 zijn. In de periode 22 mei tot 2 juni 2020 zal er een voorbereidende bijeenkomst worden gepland waarbij je geacht wordt aanwezig te zijn.

Inschrijven of meer weten?

Klik op onderstaand promofilmpje

Of vul onderstaand formulier in.