Voor scholen

Wij hebben de mogelijkheid om een cluster aan leerplekken aan een school te verbinden. Hierdoor kan een school in Nederland een partnerschap aangaan met een school in Latijns-Amerika, Afrika of Azië. Met het team van deze school kan rechtstreeks contact tot stand worden gebracht. Een gigantische bijdrage in de ontwikkeling van kinderen. Zowel in het Zuiden als in Nederland.

Voor kerken

Wij kennen natuurlijk allemaal de woorden uit Mattheus 25 waarin Jezus zegt dat alles wat wij voor onze behoeftige naasten doen, wij dat aan Hem doen. Maar hoe doe je dat? Geeft je af en toe een aalmoes of heb je de moed om, net als de Barmhartige Samaritaan, ook een commitment af te geven. Iemand bijna letterlijk op je ezeltje helpen en garant voor hem durven staan. Als kerk kunt u dat doen. Bindt u aan één van onze projecten en ga samen de strijd aan voor een rechtvaardige wereld.

Voor bedrijven

Ook als bedrijf kunt u via Children Asking uw zogenaamde “Sustainable Development Goals” vormgeven. U kunt zich binden aan een land of regio waar u wellicht ook zaken mee doet. U kunt samen met uw eigen staf en de lokale coördinatoren overleggen over de vraag hoe uw bijdrage het meest bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling in Afrika, Latijns-Amerika of Azië. Uw betrokkenheid kan een bindende factor worden in gezamenlijke acties van het personeel.

Voor fondsen

In de afgelopen twintig jaar hebben wij regelmatig subsidie van vermogensfondsen mogen ontvangen. Of het nu ging om een bijdrage van 50% in de bouwkosten van ons hoofdkantoor in São Paulo, de inrichting er van, het opknappen van een projectgebouw in een sloppenwijk in Rio de Janeiro of het bieden van noodhulp tijdens de corona pandemie, in alle gevallen hebben wij deze hulp volledig besteed aan de beoogde doelen en hier met bonnen en films en video’s verantwoording over afgelegd.

Hoe kunt u helpen?

Wij hebben ons werk gestructureerd via een zogenaamd coördinatricenetwerk. Ieder land heeft zijn eigen nationale coördinatrice die weer een aantal regionale coördinatrices onder zich heeft. Deze deelstaat- of regiocoördinatrice begeleidt de onderwijsgevenden en controleert de kwaliteit van de uitvoering van de PEVI-projecten. Op de volgende pagina’s vindt u het overzicht van onze projecten gerangschikt via dit systeem. U kunt, afhankelijk van de steun die u van plan bent te geven, het land, de regio of het project uitzoeken wat u zou willen ondersteunen. In overleg met de coördinatrice en Children Asking kunt u vervolgens bepalen hoe u uw donatie het liefst besteed zou willen zien.

Bent u geïnteresseerd, klik dan op onderstaande banner.